Diabet

Diabet

Diabetul este o boală care determină organismul să stocheze și să utilizeze ineficient glucoza (o formă de zahăr). Diabeticii merg de obicei la un endocrinolog atunci când controlul zahărului din sânge devine dificil. Implicarea timpurie ne oferă cea mai bună șansă de a preveni complicațiile grave rezultate din boală. Oferim pacienților cunoștințele și instrumentele de care au nevoie pentru a-și gestiona diabetul.

Complicațiile diabetului pot include deteriorarea vaselor de sânge, rinichilor și ochilor. De asemenea, poate provoca probleme cu cogniția și memoria. Mai multe studii au asociat diabetul necontrolat cu un risc crescut de boala Alzheimer. În plus, diabetul poate provoca modificări ale pielii, îngreunând vindecarea în urma unei răni și, de asemenea, făcând pielea mai predispusă la deteriorare, ceea ce crește riscul de infecții grave. Leziunile nervilor, în special la nivelul picioarelor, sunt de asemenea frecvente.

Diabetul este o afecțiune cronică care necesită un tratament continuu pentru a ajuta la prevenirea complicațiilor grave. Diabetul necesită un management activ pentru a menține sub control nivelul zahărului din sânge. Tratamentul poate include modificări ale dietei și exercițiilor fizice, pierderea în exces de greutate, analize de sânge de rutină folosind truse speciale pentru a monitoriza nivelul de glucoză din sânge pe parcursul zilei și utilizarea insulinei pentru a ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Vizitele de rutină la cabinet sunt, de asemenea, importante pentru a detecta semne de afectare a nervilor, probleme circulatorii și alte complicații. De asemenea, specialiștii noștri se vor asigura că sunt efectuate teste și screening-uri suplimentare pentru a preveni apariția complicațiilor. Diabetul poate varia de la pacient la pacient, astfel încât planul dumneavoastră de tratament va fi specific nevoilor dumneavoastră.

Principala noastră grijă este sănătatea ta. Din acest motiv în clinicile noastre poți beneficia  atât tu cât și familia ta de o gamă extinsa de servicii medicale gratuite, cu bilet de trimitere, decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

Echipa Medicală

Locație: Clinica Doinamed Nord

X